foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Apologet

Апологет : православний апологетичний сайт

ПРОРОЦТВО ПРО ХРАМ, ПРО ЄНОХА І ІЛЛЮ,ТРУБНИЙ
ГОЛОС СЬОМОГО АНГЕЛА
Після того Апостолу дано було „тростину... подібну до палиці, і сказано: „Устань, і зміряй храма Божого й жертівника, і тих, хто вклоняється в ньому. А двір, що за храмом, лиши та не міряй його, бо він даний поганам, — і сорок два місяці будуть топтати вони святе місто” (Ап. XI; 1—2). За тлумаченням св. Андрія, Храм Бога Живого є Церквою, в котрій приносяться нами словесні жертви. Зовнішній двір — суспільство невіруючих і юдеїв, котрі є недостойними того, щоб зміряти і визначити ступінь їхньої моральної досконалості і, відповідно, блаженства. Топтання же святого міста Єрусалима, або Вселенської Церкви на протязі 42 місяців означає те, що під час пришестя антихриста будуть гоніння на християн три з половиною роки. Виконання пророцтва про 42 місяці деякі тлумачі вбачали у гонінні Діоклетіана, котре відрізнялося найбільшою жорстокістю і тривало з 23 лютого 305 року по 25 липня 308 року, тобто близько трьох з половиною років. Гоніння торкнеться тільки зовнішнього двору, тобто зовнішнього боку життя християн, в котрих будуть відбирати майно, завдаватимуть шкоди тілесної, а внутрішнє святилище ж залишиться недоторканим (XI; 1—2).
Протягом цього ж самого часу, або 1260 днів, будуть проповідувати людям покаяння і відвертатимуть їх від спокуси антихриста „два свідки”, під котрими всі св. Отці і вчителі Церкви, майже одноголосне, розуміли взятих на небо живими старозавітних праведників Єноха і Іллю. Під час своєї проповідницької діяльності, володіючи могутністю і владою над стихіями для покарання і настанови нечестивих, самі вони будуть невразливими. І тільки після їхньої місії, коли мине 3,5 роки, „звірина, що з безодні виходить” вб’є, за попущенням Божим, праведників, і трупи їхні будуть кинуті на вулицях великого міста, „що зветься духовно Содом і Єгипет, де й Господь наш був розп’ятий” (Ап. XI; 8). Цим містом, певно, буде Єрусалим. Зла радість нечестивих не триватиме довго. Через три з половиною дні святі пророки будуть оживлені Богом і піднесені на небо. При цьому станеться великий землетрус, зруйнується десята частина міста і загине сім тисяч чоловік.
Потім сьомий Ангел затрубив і зчинилися на небі радісні вигуки: „Перейшло панування над світом до Господа нашого та до Христа Його, — і Він зацарює на вічні віки!” (XI; 15). Через це, за тлумаченням св. Андрія, вказуєтсья на об’явлення приготованих благ для святих. Ці блага заключаються у Христі, „в Якому всі скарби премудрості й пізнання заховані” (Кол. II; 3), до того ж „бо в Ньому тілесно живе вся повнота Божества” (Кол. II; 9).

НОВИЙ ЗАВІТ і ПСАЛТИР (аудіоформат)

МЕЧ ДУХОВНИЙ

Меч духовний №2