foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Apologet

Апологет : православний апологетичний сайт

Урочиста Академія, присвячена 2000-річчю Різдва Христового, як виявилося, відбулася не ли-ше в столиці України. Ціла хвиля урочистих акаде-мійок прокотилася по областях нашої держави. Місцеве начальство організувало й собі звітно-показові збори релігійного активу "за підсумками другого тисячоліття від Різдва Христового" . Щоправда, обласна влада не в усьому прагнула скопіювати на свій регіональний грунт київський сценарій академії. Дехто з периферійних керівників уявив себе таким собі удільним князьком, який може вирішувати, кого карати, а кого милувати, кому з релігійних конфесій надавати слово на академії, а кому – ні.

Така ситуація, наприклад, склалася у Кіро-вограді. "Київський Патріархат на цих урочистос-тях було проігноровано, адже всім християнським конфесіям було надано слово для привітання, крім представника Української Православної Церкви Київського Патріархату", - розповідає секретар Кі-ровоградської єпархії УПЦ КП протоієрей Василь Гдешинський.

Відверто проігнорувати впливову Православ-ну Церкву України – це вже сумний факт, але саму суть підступної антиукраїнської поведінки кірово-градської обласної влади можна осягнути лише нагадавши, що Українська Православна Церква Ки-ївського Патріархату є тим фундаментом, на якому будується єдина помісна Українська Православна Церква, про потребу створення якої, до речі, гово-рив і Президент України Леонід Кучма на Академії в столичному Палаці "Україна". Її підтримує біль-ша частина українського народу. Отож і не дивно, що прес-служба Київської Патріархії з приводу кіровоградських подій висловлює своє глибоке обурення та сподівається, що подібні прецеденти вже не повторяться в країні.

Хоча, на загал, ці події є показовими, і легко зрозуміти, "звідки тут ростуть вуха". Два керівники Кіровоградської обласної держадміністрації вже під час академії отримали за свою вірнопідданість на-городу – ювілейні ордени Різдва Христового з рук єпископа Московського Патріархату Пантелеймо-на. Допоки ж українська влада вислужуватиметься за нагороди Російської церкви?

 

Юрій ДОРОШЕНКО

НОВИЙ ЗАВІТ і ПСАЛТИР (аудіоформат)

МЕЧ ДУХОВНИЙ

Меч духовний №2